دستگاه پرکن مایعات غلیظ دستی در گروه ماشینآلات پیچیده قرار دارد. برای استفاده درست از این دستگاه و دستیابی به نتایج مطلوب لازم است نکات مهمی در هنگام استفاده از آن رعایت شود. از جمله این نکات میتوان به میزان خورندگی محصول و محدودیت جایگاه اشاره کرد. این موارد باید در هنگام طراحی و تولید موردتوجه قرار بگیرند.
یکی از پرکاربردترین دستگاهها در بین ماشینآلات مختلف برای بستهبندی دستگاه پرکن مایعات غلیظ است. از این دستگاه میتوان برای بستهبندی مناسب در صنایع مختلف استفاده کرد. دستگاههای پرکن مایعات در دو نوع غلیظ و رقیق هستند.نمونه دستگاه های پرکن مایعات رو اینجا ببینید.
عمل پرکردن در این نمونه دستگاهها به سه روش ثقلی، سیلندر پیستونی و پمپی صورت میگیرد که در بین این روشها دستگاههای پرکن ثقلی کمترین قیمت را داشته و به همین دلیل کاربردهای زیادی در صنایع دارند. روش پرکن پمپی دقت پایینتری دارد. روش سیلندر پیستونی دقت بالاتری نسبت به روش پمپی داشته و بهعنوان مناسبترین روش برای پرکردن مایعات غلیظ به شمار میرود. منظور از مایعات غلیظ خوراکیهایی مانند عسل مربا و یا موادی چون مایع ظرفشویی است. پرکردن مایعات احتیاج به حساسیت و دقت زیادی دارد. هرگونه خطا در مکانیسم پرکردن میتواند باعث بروز مشکلات جدی شود؛ بنابراین طراحی درست دستگاه پرکن مایعات غلیظ حائز اهمیت است. در ادامه با نحوه عملکرد و کاربرد این دستگاه بیشتر آشنا میشوید. همچنین دستگاه پرکن مایعات غلیظ دستی را نیز بررسی میکنیم.
آشنایی با دستگاه پرکن مایعات غلیظ
دستگاه پرکن غلیظ دستی یکی از انواع دستگاههای پرکن مایعات غلیظ است. ابتدا با دستگاه پرکن مایعات غلیظ بیشتر آشنا میشویم. این دستگاه از ماشینآلات پرکن است و برای انتقال مایعات غلیظی که ویسکوزیته بالایی دارند و بستهبندی آنها در صنایع استفاده میشود. از پرکن مایعات غلیظ میتوان برای پرکردن مایعاتی که غلظت بالایی دارند استفاده کرد.
نوع دیگری از این دستگاه پرکن مایعات رقیق است و تفاوت آن با نوع غلیظ در استفاده از نیروی جاذبه برای انجام عملیات تزریق است. دستگاه پرکن مایعات غلیظ برای پرکردن مایعاتی چون روغن، شربت، ژله خوراکی و … مناسب است. بهطورکلی موادی با ویسکوزیته بالا میتوانند با این دستگاه انتقالیافته و بستهبندی شوند. فرایند تزریق بهصورت پرکردن از کف ظرف انجام میشود و بدون هیچ حبابی تمام ظرف به طور کامل پر میشود.
منظور از ویسکوزیته اندازه سیالها در مواد است. برای تشخیص و انتخاب نوع ماشین پرکن برای هر ماده مانند مایعات، انواع مواد گازی و حتی مواد جامد مقدار این سیالها مورد بررسی قرار میگیرند. سپس ماشین پر کن مناسب برای هر ماده بر اساس ویسکوزیته آن انتخاب میشود.
انواع دستگاه پر کن مایعات غلیظ
دستگاه پرکن مایعات را میتوان در دو نوع دستگاه پرکن مایعات غلیظ دستی و نیمه اتوماتیک تهیه کرد. همچنین این دستگاه به دودسته خطی و روتاری تقسیم میشود. دستگاههای روتاری از نظر اشغال فضای کمتر نسبت به نوع خطی برتری دارند. دستگاههای پرکن رقیق و غلیظ در صنایع غذایی کاربرد بسیار زیادی برای پرکردن مایعات دارند. دستگاههای پرکن مایعات غلیظ دارای ویژگیهای بسیار مثبتی چون سرعت بالا در بستهبندی هستند؛ بنابراین استفاده از این دستگاه امروزه بسیار فراگیر است. همچنین تنوع بالایی از دستگاه پرکن مایعات غلیظ در بازار وجود دارد.
کاربرد دستگاه پرکن مایعات غلیظ
از دستگاه پرکن مایعات غلیظ دستی میتوان برای پرکردن خامه، سس، شکلات، انواع مربا، مارمالاد رب گوجهفرنگی، عسل و … استفاده کرد. این مواد در ظروف مختلف پلاستیکی، فلزی، شیشهای و غیره بستهبندی میشوند. فرایند پرکردن این مواد بسیار حساس است و نیاز به دقت بالایی دارد؛ بنابراین چه در دستگاه دستی و چه نیمه اتوماتیک باید دقت زیادی عمل آورد.
یکی از پرکاربردترین دستگاههای پرکن مایعات غلیظ مربوط به پرکردن عسل است. دستگاه پرکن مایعات غلیظ در صنایع شیمیایی نیز کاربرد دارند و از آنها برای پرکردن شربتهای دارویی، روغنموتور، مایع ظرفشویی و انواع شوینده استفاده میشود. کاربرد زیاد این دستگاهها باعث میشود اهمیت زیادی داشته باشند.
نحوه عملکرد دستگاه پرکن مایعات غلیظ چگونه است؟
برای پرکردن با دستگاه پرکن مایعات غلیظ از روش سیلندر پیستونی استفاده میشود. این روش نسبت به سایر روشها دقت بیشتری دارد و حجم سیلندر بهعنوان مبنای پرشدن ظروف در نظر گرفته میشود. نحوه عملکرد این دستگاه به اینگونه است که حجم ظروف نشاندهنده این است که حجم سیلندر چه مقدار باید باشد. مایعات غلیظ مانند عسل میتوانند بهوسیله سیلندر در دستگاه بهراحتی حرکت کنند. بعضی از دستگاههای پرکن مایعات غلیظ برای تسهیل فرایند پرکردن و افزایش سرعت، مایع موردنظر را پیش از پرشدن گرم میکنند. بعد از آنکه ظروف به طور کامل با مایع موردنظر پر شد، ظروف پر شده به بخشهای بعدی مانند بخش لیبلزن، تاریخزن، دستگاه دربند و … انتقال مییابد و سایر بخشهای بستهبندی به ترتیب انجام میشوند.
قیمت دستگاه پرکن مایعات غلیظ
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، دستگاه پرکن مایعات در انواع مختلفی به طور مثال دستگاه پرکن مایعات دستی وجود دارند و در مدلهای مختلفی قابل طراحی و تولید هستند؛ بنابراین طراحی این دستگاه در قیمت آن تأثیر مستقیم دارد. پارامترهای مختلف طراحی باعث افزایش یا کاهش قیمت این دستگاه میگردد؛ بنابراین تعیین قیمت دستگاه پرکن مایعات غلیظ احتیاج به تعیین دقیق مدل و قابلیتهای مختلف آن مدل بستگی دارد؛ اما بهطورکلی میتوان قیمت این نوع دستگاهها را از حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان و بیشتر در نظر گرفت. این دستگاهها قابل طراحی اختصاصی و ساخت هستند. جهت تهیه این نوع دستگاهها بهتر است از فروشگاههای معتبر مشاوره و پشتیبانی دریافت کنید و سپس اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره از کارشناسان میتواند در خرید این نوع دستگاه بسیار کمککننده باشد.
خرید دستگاه پرکن مایعات غلیظ
دستگاه پرکن مایعات غلیظ دستی که از انواع دستگاهها برای پرکردن مایعات است و برای انتقال مایعاتی دارای ویسکوزیته بالا کاربرد زیادی دارد، میتواند باقیمتهای مناسبی تهیه شود. از این دستگاه میتوان برای پرکردن و بستهبندی مایعات غلیظ در ظروف مختلف استوانهای، شیشهای و پلاستیکی استفاده کرد.
سیستم مورداستفاده در این نوع دستگاهها اغلب از نوع سیلندر پیستونی است که دقت بالایی دارد. هیچگونه محدودیتی در پرکردن مایعات با غلظت بالا در این دستگاهها وجود ندارد. بالای سیلندرهای این دستگاه مخزنی وجود دارد که در حدود ۵۰ کیلو بوده و دوجداره است. دمای مواد داخل مخزن بهوسیله آبگرمکن موجود در جداره اول دستگاه ثابت میماند. مایعاتی مثل عسل نیاز دارند که در دمای دقیق و مشخصی پر شوند. در واقع دما یکی از فاکتورهای مهم در پرشدن دقیق و باکیفیت این دستگاه است؛ بنابراین برای پرکردن سریع و باکیفیت باید به این موضوع توجه داشت.
دستگاه پر کن مایعات غلیظ دستی باتوجهبه شرایط مختلف کسبوکار و صنایع گوناگون همچنین میزان بودجه موردنظر قابل طراحی و تولید هستند و میتوان این دستگاهها را در مدلهای مختلف و با ویژگیهای گوناگون و متنوع تولید کرد؛ بنابراین برای خرید دستگاه پرکن مایعات غلیظ ابتدا باید به شرایط کسبوکار و میزان سرمایه اولیه توجه داشت. بهتر است پیش از خرید از مشاوره با افراد مجرب و کارشناسان مربوطه استفاده شود.