معرفی دستگاه پرکن مایعات رقیق

معرفی دستگاه پرکن مایعات رقیق

از دستگاه پرکن مایعات رقیق برای انتقال مایعاتی که غلظت کمتری دارند استفاده می‌شود. این دستگاه یکی از انواع کلی دستگاه‌های پرکن مایعات است. از دستگاه پرکن مایعات غلیظ برای پرکردن مایعاتی مانند عسل، روغن‌های خوراکی، شیره خرما، مربا، رب گوجه‌فرنگی و … استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها همچنین می‌توانند برای برخی از مایعات مانند وازلین که بعد از مواجهه با سرما تغییر ماهیت می‌دهند نیز مناسب باشند.

در این دستگاه‌ها گرم‌کن و مخلوط‌کننده نیز تعبیه شده است. استفاده از ماشین‌آلات صنعتی نقش پررنگی در افزایش دقت و سرعت فرایند بسته‌بندی دارد. علاوه بر این می‌تواند بهداشت محیط و تیراژ تولید را نیز ارتقا دهد. دستگاه پرکننده مایعات رقیق یکی از دستگاه‌های بسته‌بندی مطرح و معروف است که از روش ثقلی برای پرکردن مایعات استفاده می‌کند. دستگاه‌های پرکن ثقلی به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در بازار ارائه می‌شوند و از محبوبیت زیادی برخوردار هستند.نمونه دستگاه های پرکن مایعات رو اینجا ببینید.

مایعات رقیق به انواع مواد کم غلظت و با چگالی و ویسکوزیته پایین اطلاق می‌شود. از جمله این مواد می‌توان به الکل و نوشابه اشاره کرد. دستگاه پرکننده مایعات برای بسته‌بندی چنین نوشیدنی‌هایی مناسب بوده و با مکانیزم ثقلی می‌توانند فرایند بسته‌بندی و باکیفیت بالایی انجام دهند. این دستگاه‌ها نقش پررنگی در انتقال مایعات دارند. لازم به ذکر است که پرکن ثقلی یکی از پرکاربردترین دستگاه‌های پرکن محسوب می‌شود. از سوی دیگر قیمت مناسب این دستگاه‌ها مزیتی است که باعث می‌شود بسیاری از تولیدکنندگان از این دستگاه استفاده کنند.

انواع دستگاه پر کن مایعات رقیق

دستگاه پرکن مایعات رقیق در انواع مختلفی وجود دارد. کاربرد این دستگاه‌ها باتوجه‌به نام آنها برای پرکردن مایعات رقیق است. مایعات رقیق، مایعاتی هستند که ویسکوزیته پایینی داشته و از وزن خودشان برای تزریق استفاده می‌شود. دستگاه پرکننده مایعات از طریق گرانروی مایعات بطری‌ها و ظروف را پر می‌کند. در روش ثقلی مایعاتی با ویسکوزیته کم و دارای ثبات در تغییر دما مانند آب یا آبمیوه مناسب هستند. همچنین از این دستگاه می‌توان برای پرکردن شربت، دلستر، نوشابه، الکل، استون، بنزین، مایعات خورنده و مواد شیمیایی استفاده کرد.

دستگاه پرکن مایعات ثقلی نسبت به پرکن‌های دیگر دقت کمتری دارد. اما بااین‌حال مکانیسم پرکردن را با سرعت بالایی انجام می‌دهد. باید توجه داشت که دقت پایین روش ثقلی باعث می‌شود که از ین دستگاه‌ها برای مایعاتی که قیمت بالایی داشته و غلیظ هستند، استفاده نشود.

در دستگاه پرکننده مایعات رقیق می‌توان نوع و تعداد نازل را باتوجه‌به خواسته تولیدکننده تغییر داد. این دستگاه در دو نوع قابل‌ارائه و تولید است:

دستگاه پرکننده ثقلی که برای مایعات رقیق با عملکردی ساده مناسب است و دستگاه پرکن مایعات سرریز که برای مایعات رقیق تا نیمه غلیظ و با عملکردی پیچیده‌تر استفاده می‌شود. دستگاه پرکن مایعات مونو بلوک برای مایعاتی رقیق مناسب بوده و ترکیبی از پرکن و دربند محسوب می‌شود. نوع دیگر دستگاه پرکن مایعات از نوع رقیق، دستگاه پرکن مایعات تری بلوک است. این دستگاه برای مایعات رقیق مناسب بوده و به‌عنوان شستشو دهنده بطری استفاده می‌شود. این نوع از دستگاه دارای درب گذار و در بند است و ترکیبی از دستگاه پرکن محسوب می‌شود.

دستگاه پرکن مایعات رقیق ثقلی

در دستگاه پرکن مایعات رقیق از روش ثقلی استفاده می شود. همانطور که از نام این دستگاه مشخص است، برای پر کردن مایعات رقیق با ویسکوزیته کم مانند آب معدنی، دوغ، نوشیدنی های طعم دار، مایعات دارویی و … استفاده می شود. نکته قابل توجه درباره دستگاه پرکن شغلی این است که تعداد نازل های آن با توجه به خواسته کارفرما یا تولید کننده می تواند متغیر باشد. به طور مثقال می توان این دستگاه را در نوع تک نازل یا دو نازله، همچنین چهار یا شش نازل و حتی بیشتر نیز طراحی و تولید کرد. عوامل مختلفی در ساخت این دستگاه ها موثر هستند. به طور مثال می‌توان به ظرفیت مورد نیاز سیلندر و پیستون، وکیوم و موارد دیگر اشاره کرد. با توجه به نوع محصول مورد استفاده حجم تزریق، دقت و نوع روش پرکن اهمیت زیادی در طراحی دارد. برای طراحی بهتر و تعیین نوع دقیق و مناسب پر کن بهتر است از کارشناسان و افراد مجرب در این مورد مشورت بگیرید تا بتوانید بهترین دستگاه را با توجه به نوع نیاز و خواسته موردنظر تهیه کنید.

کاربرد دستگاه پرکن مایعات رقیق

از جمله کاربردهای دستگاه پرکن مایعات رقیق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع حلال ها مانند الکل، استون و تینر

انواع مایعات خوراکی مانند آب آبمیوه، سرکه، شربت، نوشابه و دوغ

انواع شوینده ها مانند سفید کننده جرم گیر و شیشه شور

انواع مایعات شیمیایی مانند کودهای شیمیایی مایع، آب اکسیژنه و اسیدها

مکانیسم کار دستگاه پرکن مایعات رقیق ثقلی چگونه است؟

 

آشنایی با مکانیسم کار دستگاه پرکن مایعات رقیق اهمیت زیادی دارد. این مکانیزم بسیار ساده است و در این دستگاه‌ها از روش ثقلی استفاده می‌شود. مخزنی که در بالای دستگاه تعبیه شده قرار گرفته، توسط راه‌هایی به نازل که در پایین مخزن قرار دارد وصل می‌شود. زمانی که نازل باز می‌شود، فشار مخزن عاملی است که مایعات را به سمت پایین جاری می‌کند. در این حالت زیر نازل‌ها ظروفی قرار می‌دهند و زمان باز بودن نازل از پیش کنترل می‌شود. به‌این‌ترتیب مایع وارد شده از طریق نازل به سطح پایینی رسیده و به داخل ظرف موردنظر منتقل می‌شود.

از جمله نکاتی که در این مکانیزم باید به آن توجه داشت بررسی خطا است. ممکن است در این مکانیزم خطاهایی نیز رخ دهد. برای آنکه میزان خطا به میزان حداقل خود برسد یا برای جلوگیری از آن، باید زمانی که ظروف در حال پرشدن هستند، تلاش شود که حجم مایع موجود در مخزن ثابت بماند. در این صورت فشار پشت نازل تغییر نکرده و با ثابت ماندن دبی نازل از بروز خطا جلوگیری می‌شود. برای کنترل سطح مایع داخل مخزن از سنسورهای کنترل سرعت می‌توان استفاده کرد. همچنین کف کردن مایع در هنگام تزریق داخل ظرف از دیگر مواردی است که باید در این مکانیسم به آن توجه داشت. برای جلوگیری از بروز این مشکل می‌توان با سرعت ثابتی و از کف ظرف عمل پرکردن را آغاز کرد.

قیمت دستگاه پرکن مایعات رقیق

یکی از مهم‌ترین فاکتورها در تهیه دستگاه پرکن توجه به قیمت آن است. قیمت دستگاه پرکن مایعات رقیق باتوجه‌به نوع طراحی آن تعیین می‌شود. کیفیت تولید از جمله مواردی است که در میزان قیمت تأثیرگذار است. همچنین رعایت استاندارد نیز از دیگر عوامل مهم است. حتماً باید به این موضوع توجه شود که تولیدکنندگان خواسته‌های مختلفی دارند. ویژگی‌های متعدد در طراحی می‌تواند در قیمت نهایی مؤثر باشد. باید توجه داشت که قیمت هر دستگاه باتوجه‌به عملکرد آن، همچنین ویژگی‌هایی چون دستی، اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن آن تعیین می‌شود. شرایط خرید نیز از جمله عواملی است که در میزان انگیزه مشتریان تأثیرگذار است. پایین آوردن هزینه‌های اضافی باعث می‌شود که مشتریان بتوانند با قیمت واقعی‌تر دستگاه را تهیه نمایند و رضایت بیشتری از آن داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *