روش روغن گیری از زیتون
برای تولید روغن باکیفیت از زیتون بایستی از میوه تازه زیتون استفاده کرد، بدین صورتکه میوه زیتون پس از چیده شدن از درخت به واحد تولید روغن منتقل میگردد و پس از شستشو وارد قیف دستگاه روغنکشی زیتون میشود سپس زیتون، مسیر زیر را به ترتیب، داخل دستگاه روغنکشی زیتون طی میکند:
- خرد کن (آسیاب): میوه زیتون به همراه هسته از قیف وارد خردکن میشود و بوسیله ی آسیاب چکشی خرد می شود
- خمیر گیر(مالاکسینگ): سپس میوه خرد شده به قسمت مخزن خمیر گیر دستگاه منتقل می گردد. فرآیند خمیرگیری زیتون با میکس کردن خمیر حاصل از آسیاب به مدت 45 دقیقه انجام می شود.
- دکانتر: فرآیند نهایی یعنی استحصال روغن از خمیر زیتون در دکانتر انجام می شود. اصل این جداسازی بر اساس نیروی گریز از مرکز صورت میگیرد. سرعت چرخش (3200-4200 دور در دقیقه) باعث تشکیل سه لایه مختلف در داخل یونیت دکانتر می شود. لایه اول یا بیرونی از تفاله ، لایه دوم از شیره گیاه و لایه سوم از روغن تشکیل شده است که در این مرحله روغن از بقیه اجزای میوه جدا می شود.
- به منظور دستیابی به روغن زیتون با کیفیت عالی و بازدهی بالا، فرایند روغن گیری نباید زودتر ازفصل برداشت زیتون انجام شود.
- در این سیستم تمامی مراحل بصورت کاملا اتوماتیک و بدون دخالت دست انسان انجام میشود.
- دستگاه از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده است.
- ظرفیت ورود میوه زیتون در هر ساعت بسته به نوع میوه زیتون و شرایط آب و هوایی میتواند متغیر باشد.
دستگاه روغن کشی زیتون مدل 50 کیلوگرم در دو مدل اکو و پروفشنال ساخته میشود:
تفاوت مدل Eco 50 و Prof 50 چیست.
برای مدل Eco ؛ کنترل پنل دستگاه تنها امکان راه اندازی و توقف موتورها را داشته وکنتاکتور ندارد. البته سوئیچ های حرارتی برای محافظت از موتور در برابر فشار در نظر گرفته شده اند. در این مدل مالاکسر حاوی یک سنسور است که ورود زیتون از خرد کن را به طور خودکار امکان پذیر می کند.
برای مدل Prof؛ کنترل پنل اتومات شامل سنسورهایی هشدار دهنده است که مانع ورود بیش از حد خمیر زیتون به مالاکسر می شود و سرعت ورود خمیر زیتون از خرد کن به یونیت مالاکسینگ قابل تنظیم است . وجود کنتاکتور در این مدل از موتورها محافظت نموده و همچنین در این مدل امکان تنظیم حرارت یونیت مالاکسینگ زیتون وجود دارد.
در فصل برداشت زیتون ، نکته کلیدی برای دستیابی به حداکثر کیفیت و کمیت در روغن خروجی ، دمای خمیر زیتون است.
درجه خمیر زیتون باید 20 تا 27 درجه باشد تا اپراتور بتواند به استخراج بهینه توسط دستگاه دست یابد. درواقع می توان گفت در دمای زیر 18 درجه استخراج روغن زیتون امکان پذیر نیست. از آنجا که مدل Prof دارای یونیت گرمایشی در داخل ماشین است، اپراتور می تواند دمای خمیر زیتون را حتی در هوای سردتر نیزکنترل کند. در صورتیکه برای استفاده از مدل Eco در دمای هوای زیر 18 درجه سانتیگراد باید دمای اتاق با سیستم گرمایشی خارجی به دمای موردنظر رساند ، بنابراین شروع فرآیند روغن گیری زمان بیشتری می برد.
دوم اینکه مدل Prof امکان کنترل سرعت تغذیه خمیر زیتون با استفاده از اینورتر را فراهم می کند که یکی از نکات مهم برای دستیابی به نتیجه بهینه از روغن زیتون است ، این ویژگی به حفظ تعادل بین درجه خلوص روغن و حداکثر درصد روغن استحصال شده از خمیر زیتون کمک می کند. بدین صورت امکان دسترسی به تنظیمات مختلف با توجه به تنوع دانه زیتون فراهم می گردد. درصد روغن میوه زیتون بسته به زمان برداشت می تواند در انواع مختلف آن متفاوت باشد ، بنابراین اپراتور می تواند با تنظیم سرعت تغذیه خمیرگیر ، بین خلوص مورد نظر و حداکثر درصد روغن زیتون خروجی تعادل ایجاد نماید.
این مشخصات مهم ، رضایت اپراتور را افزایش می دهد و عملکرد آسان را نیز امکان پذیر می سازد.
از طرف دیگر Miniolive 50 Eco فاقد سیستم گرمایشی و اتوماتیک است و این مورد به صورت دستی کنترل می گردد ، بنابراین در این دستگاه کار برای اپراتور به راحتی کار با مدل Prof نیست ، به خصوص اگر مبتدی یا آماتور باشد ، که امکان خطاهای عملکرد اپراتور در این مدل را افزایش میدهد. در مقابل این مدل دارای مزیت قیمتی است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.